BetonKozmetika
Beton és vasbetonszerkezetek szerkezeti és esztétikai javítása, felújítása, megelőző karbantartása.
bővebben>>>

Betondoktor - Burkolatdoktor

Burkolatok, beton és műkőfelületek, díszek, tereptárgyak javítása, felújítása, kármegelőző karbantartása.
bővebben>>>

BauBroker, az építőipari Partnerkereső

Cégek, vállalkozók és vállalkozások, minden, ami az építőiparral - lakással, otthonnal, építéssel, javítással, felújítással - ingatlannal kapcsolatos.
bővebben>>>
BetonKozmetika


Beton és vasbetonszerkezetek - lépcsők, utak, hidak, járdák, teraszok - szerkezeti és esztétikai javítása, felújítása, felületvédelme.
Kopott, sérült - törött, repedt, hiányos - beton, és műkőfelületek, és szerkezetek javítása, pótlása, felújítása, megelőző karbantartása. Utólagos akadálymentesítés.


Sajnos még a legtartósabbnak tűnő építőanyagok sem örök életűek.
A betonok, a természetes és műkövek, illetve a bármiféle burkolatok élettartamát a mai világ erősen agresszív környezeti körülményei egyre fokozottabb mértékben és - sajnos - egyre gyorsabb ütemben rövidítik.

A környezet károsító hatásainak a termés, illetve műkövek, a beton, de talán még a legigényesebb GRES, COTTO, vagy KLINKER burkolatok sem tudnak a végtelenségig ellenállni, ezért a kültéri burkolatok állagmegóvásáról mindenképp gondoskodnunk kell.
A savak, sók és szulfátok, illetve a szulfátosodás, a karbonátosodás mind-mind csökkentik a természetes, vagy mesterséges szerkezetek egyébként lényegesen hosszabb élettartamát.

Ezeknek a károsító hatásoknak - megelőzés és karbantartás nélkül - sajnos csak egy vége lehet: a szerkezet gyengülése, repedezése, töredeződése, elporladása, és teljes tönkremenetele.

Cégünk ezeknek a hatásoknak javítására, időleges, vagy teljes kiküszöbölésére kínál megoldást, akár a hagyományos, illetve mesterséges építő és burkolóanyagok, akár beton, vagy vasbetonszerkezetek esetén jelentkezik az igény.

A megoldás a BetonKozmetika!

A BetonKozmetika több építőipari szakma, illetve felújítási folyamat gyűjtőneve, bármely cementbázisú (beton, műkő, ipari padlók, illetve burkolatok) szerkezet, építmény, vagy műtárgy szerkezeti és/vagy esztétikai hibáinak feltárását, javítását - felújítását, valamint megelőző karbantartását, felületvédelmét jelenti.

A készítés, és a felhasználás során keletkező hiányok, repedések, és kopások kijavítása nem csak esztétikai szempontból fontos, ezek a hibák, hiányosságok sok esetben a szerkezet későbbi gyengülését, esetleg teljes tönkremenetelét idézhetik elő.

A kopások a gyengébb minőség esetén a használat természetes velejárói, a repedések kialakulása több okra vezethető vissza:
- száradásos repedések: a gyors száradás, illetve az utókezelés elmulasztása következtében alakulnak ki.
/Nem teljes keresztmetszetben reped a szerkezet, rövid, vékony, kis repedések láthatóak./
- dilatációs repedések: akkor keletkeznek, amikor a tágulási hézagok nem megfelelő helyen, vagy gyakorisággal helyezték el a készítés során.
/A teljes keresztmetszet átreped, hosszabb, folyamatos repedések, sok esetben a két oldalon a mozgás következtében morzsolódási nyomok találhatóak./
- talajmozgás következtében kialakuló repedések: a nem megfelelő tömörségű, vagy bármely okból fellazuló alapozás, illetve alátámasztási hiányosságok következtében kialakuló repedések, sok esetben törések.
/Felfelé nyíló, nagy, széles repedések, törések, illetve tányérszerűen beszakadó felület./

A porló, morzsolódó - nem megfelelően szilárd - felületek anyaghiányosságra, a cement-víz tényező nem megfelelő alkalmazására, a túl gyors száradásra, vagy az utókezelés elmulasztására vezethetőek vissza.

A különböző szennyeződések (por, korom, olaj, penész, salétrom, stb.) eltávolítása nem csak esztétikai, de baleset, és egészségvédelmi szempontból szükséges, valamint sok esetben a szennyeződések a szerkezet állagromlását is előidézhetik.

A friss cementbázisú szerkezetek nem kötődnek a már megkötött felületekhez, mert tulajdonságaik következtében nem alakulhat ki közöttük tartós kötés, ezért azt a betonkozmetikai eljárások során műgyanta tartalmú anyagok segítségével alakítjuk ki.

A mai, korszerű építőkémiai adalékanyagokkal jelentősen csökkenthetjük természetes, vagy mesterséges építőanyagokból készült szerkezeteink állagromlását, illetve a kialakult károsodásokat megfelelően tartós, esztétikus módon szüntethetjük meg.
A kész szerkezeteket rendszeres ellenőrzéssel, a megfelelő műveletek és anyagok alkalmazásával jó eredménnyel tarthatjuk karban, így a már elkezdődött károsító hatások, és a korrózió továbbterjedése lelassítható, illetve megakadályozható!
A megfelelő technológiák alkalmazásával a már meggyengült szerkezetek megerősíthetőek, a látszó felületek esetén az esztétikai hiányosságok csökkenthetőek, vagy teljesen eltüntethetőek.
A frissen készítendő szerkezetek esetén a megfelelő adalékszerek alkalmazásával minimalizálhatjuk a környezet későbbi károsító hatásait, tartósabbá, erősebbé és nem utolsó sorban esztétikusabbá tehetjük természetes, vagy mesterséges anyagból készült látszó felületeinket.


Cégünk professzionális anyagokkal vállalja natúr és színes, mintázható kül- és beltéri, lap, vagy természetes, illetve mesterséges, kő, illetve kőhatású, cementbázisú szerkezetek (kerti utak, lépcsők, lépcsőházak, csarnokok, parkolóházak, teremgarázsok, ipari padlók, műhelyek, betonfalak, vasbetonszerkezetek, homlokzatok, lábazatok, sőt akár bútorok, berendezési, illetve tereptárgyak, medencék, emlékművek, sírkövek, stb.) készítését, javítását, pótlását, felújítását, állagmegóvását, karbantartását kül, és beltérben is!

Technológiáink minden olyan felületen alkalmazhatóak, melybe a rendszer alapozóanyaga képes beszívódni .
Tapasztalataink szerint az alkalmazási kör igen széles, hiszen a homok, illetve mészkőfelületektől a fémeken át egészen az üvegig terjed.
Megdöbbentő tény, de igaz!
Több éves használat tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy az alapozók, és a védőbevonatok a vas (bordáslemez), fa, sőt, még az üveg felületeken is tartósan megmaradnak!

Gyöngy (Design), Glett illetve ipari burkolatok
Kenhető, szórható vékonyburkolati rendszerünk egy kifejezetten erre a célra gyártott, ellenőrzött minőségű, színezett, cementbázisú alapanyag, valamint adalékolt, nagyfinomságú kvarchomok, és speciális műgyanta keveréke.
Színválasztékunk kétféle (natúr szürke, illetve fehércementes) alapszínnel, 12 féle színben áll rendelkezésükre.
A fedőréteg egy nagy kopásállóságú, speciális, színtelen (de igény esetén színezhető) lakk, mely a kéregbe beszívódva színtartósságot, UV-stabilitást, könnyű tisztíthatóságot és esztétikus megjelenést eredményez.
Fontos tudni azonban, hogy a bázisfelületnek megfelelően szilárdnak és homogénnek kell lennie, hiszen ez a vékony bevonat nem tarthatja össze a málló, széteső, egymástól elváló felületeket.
Amennyiben ez a kezdeti szilárdság, illetve terhelhetőség nem tapasztalható, aljzatszilárdítás szükséges.
A burkolatok legnagyobb része 48-96 óra után terhelhető. A teljes kikeményedés 20-25 nap alatt várható.

Színtelen, vagy színes hidrofobizáló, vízlepergető, portalanító bevonatok
Munkánk során többször kerestek meg bennünket porló, ezáltal takaríthatatlan beton és műkő felületek, lépcsők, kocsibeállók, garázsok, sőt porózus, nedvszívó és ezáltal beázó homlokzatok problémájával is.
A porladó felületek kialakulása többféle okra vezethető vissza : cementhiány, rossz, gyenge minőségű cement, vagy rosszul, azaz nem eléggé megkevert kevert beton, az elkészült felület utókezelésének (pl. locsolás) elmulasztása, illetve a friss felület megfagyása mind-mind okozhatják az elkészült felület későbbi lazaságát, porladását.
Az ilyen, egymáshoz gyengén kötődő rétegek előbb-utóbb elválnak egymástól, így a felület tönkremegy.
Ezek a szerkezetek amellett, hogy a porladás következtében nem tarthatóak tisztán, a hagyományos technológiákkal nem is javíthatóak, hiszen, mivel a gyengén kötődő rétegek könnyen elválnak egymástól, a javító, illetve burkolóréteget, bevonatot is "ledobják" magukról. Ilyen esetekben válik szükségessé az aljzatszilárdítás.

Kültéri szerkezeteknél sokszor okoz gondot a nedvesség bejutása a szerkezetbe.
A nedvesség - pára, csapadék, talajvíz, stb. - a nem teljesen zárt pórusok, a mikro, és a szabad szemmel is látható repedések következtében képes beszívódni a szerkezetekbe. Az így bejutott nedvesség a beázási problémákon felül, - többek között - a hazánkban uralkodó mérsékelt égövi időjárási körülmények következtében, az időszakosan, de rendszeresen előforduló fagyveszély által jelentős romboló hatást képes kifejteni. A jég, jelentős térfogatnövekedése által, képes még a legerősebb betont, követ, műkövet is szétrepeszteni, így a legjobb megelőzési módszer az, ha már a víz bejutását is megakadályozzuk a szerkezetbe.

Az impregnálás Forrás: Wikipédia http://hu.wikipedia.org/wiki/Impregn%C3%A1l%C3%A1s

„Az impregnálás sokak által még ismeretlen fogalom, pedig évszázados múltra visszatekintő eljárás, mellyel építményeink állagát óvhatjuk meg az időjárás viszontagságaitól. A szigetelés már elterjedt, sőt alapvető eljárás. A szigetelés alkalmazásával elsősorban a talajból felszívódó nedvesség ellen védekezhetünk. Azonban, ha egy korszerűen szigetelt építményt, még valamiféle impregnálási módszerrel a csapadék, csapódó nedvesség ellen is megvédünk, úgy épületünk szinte teljes mérték ellenállóvá válik a nedvesség okozta összes kár ellen.

Az építőanyag impregnálás lényege

Hosszútávon szemlélve egy építmény állagromlását kijelenthetjük, hogy a legnagyobb károkat a nedvesség okozhatja. Itt nem olyan eseményekre kell gondolni, mint az árvizek, viharok hatásai, hanem a csapadék folyamatos erodáló hatására.
A teljesség igénye nélkül a nedvesség okozta károk az alábbiak lehetnek:
- nedvességfoltok a homlokzaton, a fal átnedvesedése,
- piszkolódás, szennyező lefolyások,
- repedés,
- sókivirágzás,
- mészkimosódás,
- kötőanyag lebomlása, kő szétmállása, revésedés,
- mikroorganizmusok terjedése,
- fagykárok,
- lepattogzások a vakolaton, festésen
- vasbeton szerkezetekben az acél korróziója,
- rossz hőszigetelés (a nedves falú helyiségek fűtése energiaigényesebb a száraz falúakénál).
Azzal, hogy impregnálunk egy építőanyagot, gyakorlatilag vízlepergetővé tesszük.
Így akadályozzuk meg, hogy a nedvesség behatoljon az építőanyagok belsejébe és ott kifejthesse károsító hatását.


Védőbevonataink és aljzatszilárdító anyagaink - az alap porózussága révén - képesek beszívódni akár 1-3 cm mélységben is a meglévő felületbe.
Teljes száradás, azaz a diszperzió kialakulása után a gyengén kötődő részeket megkötik, a pórusokat kitöltik, így megakadályozzák a további porladást, és a nedvesség bejutását, sőt, a további javítási folyamatokat is lehetővé teszik!
Igény esetén színezhető impregnáló szereink száradás után csak oldószerrel oldhatóak, felületi réteget nem képeznek, rugalmasak, időjárásállóak, fagytűrők és UV-stabilak.
Burkolati, védőbevonati rendszereink bármilyen, megfelelően szilárd felületre alkalmazhatóak, anyaguk környezetbarát nem mérgező!

Kerti utak, járdák, lépcsők, támfalak, kocsibeállók, fűtőszálas felhajtók, rampák, irodák, műhelyek, raktárak, lépcsőházak, teraszok, térkövek, térburkolatok, belső udvarok, medencék, medenceszegélyek, épületlábazatok, homlokzatok gyors és színvonalas állagmegóvásához, felújításához, illetve készülő felületek szebbé, színesebbé tételéhez ajánljuk színes, UVstabil, nagy kopásállóságú burkolatainkat!

Az így kialakítható bevonatok színükben, mintázatukban és felületeik sokrétűségében korlátlan variációs lehetőséget nyújtanak a tervezőnek, a megrendelőnek, illetve a kivitelezőnek.
Műemlékjellegű felújítások,
illetve a Terazzo, Cotto, vagy Klinker burkolatok készítésétől a legmodernebb, többszínű felületek (belépők, portálok, pultok, előterek, színházi díszletek stb.) is elkészíthetőek, melyek akár a megrendelő logóját is tartalmazhatják.


Tájékoztatással, információval - telefonon - munkaidőben bármikor állunk rendelkezésükre,
helyszíni felmérés alapján részletes árajánlat , illetve szakvélemény készítését előzetesen egyeztetett feltételek szerint tudjuk vállalni.


Telefonszámainkat és e-mail címünket a fejlécen találja.


Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését, szívesen állunk rendelkezésére további információval.
Az oldalainkon közölt anyagok az InterPorta Bt. tulajdonát képezik,
azok kizárólag a cég írásos engedélyével használhatók fel!

.
Cylex Silver Díj.
Építőipar.wyw.hu.
WYW kereső.
Betonjavítás,műkőjavítás,felületvédelem.
Cégkereső.
Ingyenes hirdetés.
Ezermesterek.com - szolgáltatások, szolgáltatók hirdetései.
Interporta Betonkozmetika

Névjegy létrehozása.
Építőipar - építőipari kereső - építőipari cégek