BetonKozmetika
Beton és vasbetonszerkezetek szerkezeti és esztétikai javítása, felújítása, megelőző karbantartása.
bővebben>>>

Betondoktor - Burkolatdoktor

Burkolatok, beton és műkőfelületek, díszek, tereptárgyak javítása, felújítása, kármegelőző karbantartása.
bővebben>>>

BauBroker, az építőipari Partnerkereső

Cégek, vállalkozók és vállalkozások, minden, ami az építőiparral - lakással, otthonnal, építéssel, javítással, felújítással - ingatlannal kapcsolatos.
bővebben>>>
BETONDOKTOR


Beton, természetes, és műkő építmények, létesítmények - kerti utak, járdák, gépkocsifelhajtók, aljzatok, födémek, és egyéb tereptárgyak, korlátok, díszek, valamint kő, tégla, agyag burkolatok - szerkezeti és esztétikai javítása, felújítása, kármegelőző karbantartása.
Ipari és mezőgazdasági létesítmények -
üzemcsarnokok, gyárudvarok, közlekedési utak, silók, tárolók - betonfelületeinek javítása, pótlása, felújítása, felületvédelme.
Családi házak, társasházak, és közintézmények utólagos akadálymentesítése -
akadálymentesítő feljárók, rampák készítése


A betonok, a természetes és műkövek, illetve a bármiféle burkolatok élettartamát (a rosszul választott anyagokon, vagy helytelenül alkalmazott technológiákon kívül) a mai világ erősen agresszív környezeti körülményei is egyre fokozottabb mértékben és - sajnos - egyre gyorsabb ütemben rövidítik.

A savak, sók és szulfátok, illetve a szulfátosodás, a karbonátosodás, de a megjelenő mohák és zuzmók, valamint a megtelepedő kisebb-nagyobb növények gyökerei mind-mind csökkentik a természetes, vagy mesterséges szerkezetek egyébként lényegesen hosszabb élettartamát.

A talajmozgásoknak, a mechanikai sérüléseknek, illetve a környezet károsító hatásainak a termés, és műkövek, a beton, de talán még a legigényesebb GRES, COTTO, vagy KLINKER burkolatok sem tudnak a végtelenségig ellenállni, ezért a kültéri szerkezeteink, építményeink karbantartásáról, szükség szerinti javításáról, és állagmegóvásáról mindenképp gondoskodnunk kell.


Cégünk ezeknek a hatásoknak javítására, felújítására, időleges, vagy teljes kiküszöbölésére is kínál megoldást, akár beton, vagy vasbetonszerkezetek és műkövek, akár hagyományos, vagy mesterséges építő és burkolóanyagok esetén jelentkezik az igény:

- Beton, termés, és műkőfelületek, létesítmények, kül, és beltéri burkolatok készítése, javítása, felújítása.
- Málló, porló betonok javítása, felújítása, aljzatkiegyenlítés, kopott, repedt, törött betonfelületek felújítása, tartós felületvédelme.
- Ipari és mezőgazdasági létesítmények - üzemcsarnokok, gyárudvarok, közlekedési utak, silók, tárolók - betonfelületeinek javítása.
- Térkövezés, terméskőmunkák, kerti utak, járdák készítése, javítása, felújítása, tartós időjárás elleni védelme.
- Lábazati és homlokzati burkolatok tisztítása, felújítása, vízlepergető védőbevonatok készítése hő, és vízszigeteléssel is.
- Műkő lépcsők, járdák, korlátok javítása, pótlása, felújítása, impregnálása.
- Ipari és műgyantapadlók, valamint saválló és szulfátálló burkolatok, illetve védőbevonatok készítése.
- Pincék, garázsok, műhelyek, teraszok, ciszternák, vízgyűjtők, medencék szigetelési problémáinak megoldása.
- Szulfátosodás, karbonátosodás okozta károk megszüntetése, megelőzése.
- Homok, kavics és kőszőnyegek készítése kül, és beltérben is.
- Színmélyítés, málló, porló kövek, beton és műkőfelületek szilárdítása, javítása, felújítása, pótlása.
- Dilatációs - tágulási - hézagok, és levált vasbetontakarások javítása, pótlása.
- Beázások, felfagyások megszüntetése, vizes falak, pincék szárító újravakolása.
- Só, és salétromkivirágzások, mohák, zuzmók eltávolítása, felülettisztítás, impregnálás.
- Pormentesítés, por, szenny, és víztaszító, valamint saválló és szulfátálló védőbevonatok készítése.
- Azbesztcement tetők - síkpala, hullámpala - közömbösítése bontás nélkül, színes, tartós, rugalmas, tűzálló bevonatokkal.
- Lapostetők, tetőteraszok tartós, könnyű, tűzálló, rugalmas, színes, járható védőbevonatainak készítése.
- Homokszórás (homokfúvás), szemcseszórás nedves, száraz, sőt, porszívós technológiával, mobil berendezésekkel, akár helyszínen is.
- Tartós időjárás elleni védelem, fagykárok csökkentése csúcsminőségű, természetbarát anyagokkal.

Vállaljuk továbbá családi, és társasházak, illetve közintézmények utólagos akadálymentesítését, akadálymentesítő feljárók, rampák készítését is.A betonjavításról sokan még ma is úgy gondolják, a beton - és egyéb, cementbázisú szerkezetek, mint pl a műkő is - javítása annyiból áll, hogy egy kis (jobb esetben) kültéri csemperagasztót (még jobb esetben a ragasztóhoz hozzáadnak némi cementet, hogy "jó kemény legyen") felkennek a javítandó (kopott, málló, porladó) felületre.

Ez hasonlatos a teliholdkor, éjfélkor a keresztúton, varjúhájjal történő ráolvasáshoz.

A csemperagasztók kémiai és mechanikai tulajdonságai (tapadás az aljzatra, nyomó, és hajlítószilárdság, kopásállóság, UV-stabilitás, dinamikus ruagalmassági modulus, stb.) nem megfelelőek a betonok, műkövek, (stb.) tartós javítására.
Az ilyen javítások következménye az, hogy a "javított" felületek egy-két év után (időjárási viszonyoktól: hőingadozástól, csapadéktól függően) felválnak, mállani, porladni kezdenek.

Ennek oka elsősorban a rosszul megválasztott javítóanyag, illetve javítási technológia.

A tapasztalatok alapján, szakértők által kidolgozott, professzionális javítóhabarcsok kötődése az aljzathoz - részben magas műgyantatartalmuk miatt - tökéletes, megfelelő kémiai és mechaniakai tulajdonságaik következtében úgy porladásuk, mint kopásuk elhanyagolható, UV-stabilitásuk is magas fokú.
Amennyiben a jól alkalmazott anyagot , és javítási technológiát kombináljuk a megfelelő felületvédelemmel, a végeredmény tartós, és megbízható lesz.

A